کاشت مو در بیماران ام اس 2021

حتم داریم در حال مطالعه در سایت های مختلف هستید و به دنبال بهترین راهکار برای کاشت مو در بیماران ام اس می گردید. اولین قدم برای کاشت موی موفق، کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه است. مهمترین و اولین نکته برای انجام کاشت مو در بیماران ام اس این است که ابتدا باید نوع ریزش مو کاملا مشخص شود. زیرا در هر نوع ریزش مویی، اجازه کاشت را نداریم.

کاشت مو باید توسط متخصصین پوست و مو انجام شود. همچنین به گفته دکتر نادر جودکی “به دلیل وجود برخی بیماری های پوستی در سر نباید کاشت مو انجام گیرد.” در نتیجه گاهی اوقات در بیماران MS انجام آزمایش ها و نمونه برداری از پوست سر الزامی است.

 

توجه کنید! بسته به اینکه بیماری MS از چه نوعی است، امکان کاشت مو متفاوت خواهد بود. در ادامه مقاله به بررسی هر آنچه یک فرد مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس برای کاشت مو نیاز دارد میپردازیم. کاشت مو و ام اس از مهمترین دغدغه هایی است که در این مقاله به بررسی آن خواهیم پرداخت.

آیا تصور می کنید به علت بیماری MS امکان کاشت مو را ندارید؟

بهتر است بگوییم نه تنها امکان کاشت مو در بیماران ام اس وجود دارد، بلکه بسیاری از عمل هی زیبایی دیگر در کلینیک رویان سلامت نیز ممکن خواهد بود.

طی تحقیقات به عمل آمده مبتلایان به هر نوعی از بیماری MS امکان انجام کاشت مو را دارند. اما ممکن است به علت تداخل دارویی دچار عوارض جبران ناپذیری شوند. بنابراین قبل از اقدام به عمل جراحی حتما با پزشک پوست و موی خود مشورت کنید که داروهای مختص کاشت مو برای شما خطر آفرین نباشد.

 

آیا به بیماری ام اس مبتلا هستید و میخواهید کاشت مو انجام دهید؟ خوشبختانه پاسخ به این سوال مثبت است؛ زیرا ریزش مو برای شما مشکل بزرگی نیست که درمان نشود. اما برای درمان مناسب، ابتدا نیاز به شناخت درباره علت ریزش موی خود دارید.

دوران بیماری بیماران مالتیپل اسکلروزیس و کاشت مو

مبتلایان به بیماری MS، شامل 2 دوره بیماری هستند. در نتیجه احتمال اینکه نسبت به نوع بیماری، داروی متفاوتی مختص به کاشت مو در بیماران ام اس تجویز شود وجود دارد. در ادامه به توضیح مختصری از انواع بیماری MS میپردازیم که می تواند در تصمیم گیری برای انتخاب روش کاشت مو بسیار موثر باشد.

نوع اول؛ عودکنندهفروکشکننده (پیشرونده ثانویه)

طی تحقیقات انجامشده اکثر مبتلایان MS به این نوع از بیماری، دوره هایی از علائم جدید را تجربه می کنند. معمولا فرد مبتلا به بیماری مالتیپل در نوع اول تا حدی یا کاملا بهبود می یابد.

 

پیشنهاد میشود کاشت مو را پس از دوره درمانی بیماری MS شروع کنید. زیرا بعد از کاشت مو ممکن است تعدادی از داروهای مخصوص به قبل یا بعد از عمل جراحی با داروهای مختص به بیماری تداخل داشته باشد.

نوع دوم؛ پیشرونده اولیه

برخی دیگر از  مبتلایان MS با شروع تدریجی و پیشرفت مداوم علائم،  بیماری را بدون هیچ عودی تجربه می کنند. اما درمان های متفاوتی وجود دارند که در جهت بهبودی حملات و مدیریت علائم کمک می کنند.

به طور کلی علائم و نشانه های بیماری مالتیپل در هر فرد نسبت به موقعیت فیبرهای عصبی آسیب دیده متفاوت است. خبر خوب این است که با کنترل بیماری توسط پزشک متخصص MS، امکان کاشت مو در بیماران مالتیپل اسکلروزیس وجود دارد. این سوال ممکن است پیش آید که  بهترین راهکار برای کاشت مو در فرد مبتلا به MS چیست؟ با ما همراه شوید که بهترین روشها را برای شما شرح دهیم.

بهترین راهکارهای کاشت مو در بیماران مالتیپل اسکلروزیس

علت بیماری MS ناشناخته است و همچنان مشخص نیست که چرا بیماری مالتیپل اسکلروزیس در بعضی افراد بروز می یابد. به نظر می رسد ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی مسئول آن است.

البته عواملی نظیر کمبود ویتامین D و استرس، تشدیدکننده ریزش موی شدید در بیماران MS هستند. اما جای نگرانی نیست! امروزه بسیاری از تکنیک های جدید کاشت مو ابداع شده اند که بیماران MS را به رویاها نزدیکتر کنند.

 

طی بررسی های به عمل آمده افراد مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس دچار بیماری خود ایمنی هستند. در بسیاری از منابع از روش FIT به عنوان بهترین راهکار کاشت مو در بیماران ام اس نام برده شده است.

اگرچهFIT  عوارض بسیار محدودی دارد، به طور قطع نمی توان آن را نسبت به سایر روش ها برتری داد. در ادامه مقاله، نظر شما را به مقایسه معایب و مزایای تکنیک FIT نسبت به سایر راهکارهای کاشت مو جلب می کنیم.

مزایا و معایب روش FIT در افراد مبتلا به MS 

به طور کلی یک راهکار کاشت مو، بهترین انتخاب نیست؛ زیرا هر کدام از روش های کاشت مو مزایا و معایبی دارند که باید با دقت بررسی شوند. عواملی بسیاری مانند میزان ریزش مو و تراکم بافت مو که برای کاشت مدنظر دارید موثر هستند. در جدول زیر خلاصه ای کامل از مقایسه FIT با سایر روش ها را مشاهده می کنید که در ادامه توضیح داده ایم.

مورد مقایسه روش FIT سایر روش ها
زخم زخم های زیر یک میلی متر زخم نواری در پشت سر
زمان بهبودی بانک مو کوتاه تر طولانی تر
محدودیت های ورزشی ندارد دارد
ناراحتی بعد از عمل ندارد دارد
مناسب برای برداشتن موهای نازک بله خیر
مناسب برای ترمیم اسکار بانک مو بله خیر
مناسب برای کسانی که خطر ایجاد اسکار در آن ها بیشتر است بله خیر
مناسب برای کسانی که پوست سر سفت دارند بله خیر
مناسب برای برداشت موهای بدن و صورت بله خیر
ریسک برداشت موهای غیر پایدار کم نسبتا زیاد
کیفیت گرافت ها بالا متغیر
تعداد واحدهای فولیکولی قابل برداشت بیشتر کمتر
نیاز به تراشیدن ناحیه بانک مو خیر بله
آسیب به فولیکول حین برداشت خیر احتمال دارد
فرو رفتن فولیکول به لایه عمیق تر پوست حین برداشت خیر نادر ولی ممکن است
کاهش تراکم موهای ناحیه بانک مو به دلیل برداشت تعداد زیاد گرافت بله بله
محدودیت برداشت در یک جلسه ندارد دارد
مدت زمان بیرون ماندن گرافت ها از بدن کمتر بیشتر
هزینه کاشت کمتر بیشتر

 

کاشت مو از طریق FIT چه برتری هایی نسبت به سایر روش ها در بیماران MS دارد؟

همانطور که در جدول بالا مشاهده کردید، روش FIT نسبت به سایر روش های درمانی کاشت مو در بیماران ام اس دارای مزایای بیشتری است. البته لازم به ذکر است این تکنیک به نام انتقال واحدهای فولیکولی  نیز شناخته می شود.

 

ویژگی تهاجمی بودن این روش دلیل بر این نیست که FIT بهترین راه حل برای کاشت مو در فرد مبتلا به ام اس است. در واقع بهترین راهکار، در همفکری شما با پزشک متخصص حاصل می شود. در ادامه مزایای استفاده از روش FIT را با هم مورد بررسی قرار می دهیم که به اطلاعات بیشتری در این زمینه برسیم.

اسکار خطی در بانک مو ایجاد نخواهد شد!

این مسئله برای دو گروه از افراد حائز اهمیت است:

  1. آن دسته از افراد مبتلا به MSکه به طور معمول موهای خود را کوتاه می کنند؛ در این صورت اسکار دیده میشود؛
  2. اگر در گذشته به زخم های کلوئیدی، گوشت اضافی و موارد مشابه دچار شده اید؛ پس  FITمناسب ترین تکنیک کاشت مو برای این افراد است.

دوره بهبودی کوتاه مدت

یکی از دلایلی که این راهکار برای کاشت مو در بیماران ام اس پیشنهاد می شود، ایجاد زخم های بسیار کوچک بعد از کاشت است؛ در نتیجه بهبودی زخم ها در کوتاهترین زمان، ممکن خواهد شد.

کاهش محدودیت در تحرک

اگرچه انجام ورزش سنگین بعد از کاشت مو باعث بزرگ شدن زخم ها می شود، در روش FIT محدودیتی وجود ندارد. در نتیجه این راهکار به متقاضیان ورزشکار که مبتلا به MS هستند پیشنهاد می شود.

ناراحتی و درد بسیار کم

افراد مبتلا به بیماری MS به علت بیماری، درد بسیاری را روزانه متحمل می شوند. خوشبختانه با استفاده از راهکار FIT بعد از جراحی درد و ناراحتی را احساس نخواهند کرد.

روشی ایده آل برای افراد

طی بررسی های به عمل آمده کاشت مو به دفعات باعث سفت شدن پوست سر می شود. کشیدگی بیش از اندازه در پوست سر مانع از برداشت گرافت ها میشود. در نتیجه در صورت تکرار کاشت مو در بیماران ام اس با استفاده از تکنیک های دیگر، نگران این مسئله نخواهید بود.

راهکاری برای ترمیم اسکار بانک مو

اگر فرد مبتلا به MS سابقه کاشت مو به سایر روش ها را داشته است. پیشنهاد می کنیم از این تکنیک برای پوشاندن اسکار عریضی که در بانک مو ایجاد شده استفاده کند. 

 

تا اینجای مطلب همه مزایای روش FIT را نسبت به سایر تکنیک های کاشت مو مورد بررسی قرار دادیم. اگرچه دانستن نکات مثبت برای کاشت مو در بیماران ام اس از اهمیت زیادی برخوردار است، هر روش درمانی معایبی نیز دارد که بهتر است قبل از اقدام مورد توجه قرار گیرند.

آیا کاشت مو از طریق FIT برای بیماران MS نکات منفی دارد؟

در صورتی که کاشت مو به روش FIT در یک کلینیک معتبر و توسط پزشک متخصص انجام شود، معایب خاصی در آن مشاهده نخواهد شد. با ما همراه شوید که در ادامه مقاله شما را با برخی از معایب تکنیک FIT آشنا کنیم.

  • به طور معمول در تکنیک FITکاشت مو ظرف مدت یک روز انجام میشود. اما در برخی موارد ممکن است مراحل عمل دو روز ادامه پیدا کند.
  • از دیگر معایب FITتعداد فولیکول های کمی است که در طول انجام این پروسه برداشته می شوند. بنابراین FIT به عنوان یکی از راهکارهای موثر کاشت مو در بیماران ام اس شناخته شده است. زیرا در افراد مبتلا به ام اس طاسی کمتری به چشم می خورد.
  • بالا بودن هزینه های تخصص جراحی و رزرو اتاق عمل از دیگر معایب FITحساب می شود.

مراقبت هایی بعد از کاشت مو به روش FIT 

داشتن اطلاعات کافی در مورد مراقبت های بعد از عمل کاشت مو در بیماران ام اس به اندازه انجام عمل جراحی حائز اهمیت است. در نتیجه در ادامه شما را با نکات ضروری که باید بعد از عمل FIT رعایت کنید آشنا می کنیم.

  • پیشنهاد می شود افراد متقاضی در 4 روز اول پس از عمل جراحی، روزانه 2 بار موهای خود را بشویند.
  • بهتر است بعد از کاشت مو به صورت نیمه نشسته بخوابید که میزان تورم به حداقل برسد.
  • به مدت 6 ماه نباید نور خورشید به طور مستقیم به گرافت های پیوند شده یا پوست سر بتابد.
  • استفاده از کرم ضد آفتاب با اس پی اف 30 یا بیشتر پیشنهاد می شود.
  • پس از عمل جراحی از کلاه برای پوشاندن گرافت های پیوند شده استفاده شود.

در این مقاله سعی بر آن بود که تمامی نکات لازم و ضروری برای کاشت مو در بیماران ام اس را شرح دهیم. اکنون متوجه شدیم فرد مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس امکان کاشت مو را دارد. همچنین معایب و مزایای تکنیک FIT را در بیماران ام اس با هم بررسی کردیم.

شما با انتخاب مرکز معتبر خدمات کلینیک رویان مناسب ترین راهکار برای کاشت موی خود را خواهید داشت. حال وقت اقدام است! شما با مراجعه به این کلینیک و مشورت با متخصصین مجرب از مراحل کاشت موی خود مطلع می شوید. با کلینیک رویان سلامت همراه باشید.

سوالات متداول

در ادامه قصد داریم برخی از ابهامات ذهنی شما درخصوص کاشت مو برای این بیماران را برطرف کنیم. با ما و با بررسی پاسخ این سوالات تکراری و البته کاربردی همراه باشید.

آیا بیماران ام اس امکان انجام کاشت مو را دارند؟

پاسخ به این سوال مثبت است. به دلیل اینکه ریزش مو برای افراد مبتلا به بیماری ام اس مشکل بزرگی نیست که درمان نشود. اما برای درمان مناسب، ابتدا نیاز به شناخت علت ریزش موی خود دارید.

بهترین راهکار برای درمان ریزش مو در بیماران ام اس کدام است؟

=علت بیماری ام اس به عنوان یک بیماری خود ایمنی کاملا مشخص نیست؛ البته ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی هم در آن نقش دارند. طی بررسی های به عمل آمده از بسیاری از منابع، روش FIT مناسب ترین روش برای بیماران ام اس معرفی شده است.